top of page

Explicatii abrevieri ciclide africane

 Ce reprezinta abrevierile : WF, F1, F2... la ciclidele africane

        

 

WF -  il reprezinta peștele  sălbatic , prins din habitatul sau natural; (Wild Caught)

F0 - il reprezinta peștele  sălbatic ,  care au fost prins  din habitatul sau natural și achizitionati de crescători, care apoi îl păstrează într-un acvariu.

F1 – fiecare generatie reprodusa din părinții  sălbatici WF sau F0

F2 = descendenții părinților F1

 

Intrebarea este, de ce sunt importante aceste aspecte si care ar fi scopul lor ?

Pestele salbatic, fiind prins direct din mediul lui natural, are o valoare mai mare, liniile genetice sunt aproape 100 % diferite si este intodeauna mai scump ca si achizitie.  Importatorul care aduce un peste salbatic, trebuie sa le acorde o mare atentie si sa intreprinda un efort in plus, cu aceste exemplare salbatice, deoarece este mai dificila adaptarea lor in apele noastre si intretinerea acestora. Pestele salbatic este mai  predispus la boli legate de stres, fiind prins din mediul natural si transportat/mutat in diferite colturi ale lumii, unde particularitatile apei si conditiilor din acvarii difera.

Pentru a avea pesti sanatosi ,puternici si colorati, se recomanda ca acestia sa privina din linii diferite, a se evita reproducerea intre frati fie ei si F1.

  In cazul pestilor capturati din lac, exista o probabilitate extrem de mica, ca ei  sa fie frati.

Consecinta unor pesti reprodusi intre frati, este ca acesti pestii vor fi mai sensibili la boli si pot fi mai putin colorati, ei  pot sa-si piarda in timp anumite trasaturi sau particularitati (pot aparea linii intrerupte, decolorate, pesti mai palizi ca si culoare, forme ciudate).

bottom of page