Din Hobby pentru ciclidele africane...

Ciclidele africane sunt hobby-ul meu de peste 10 ani !

Experienta mea in cresterea cicilidelor africane a inceput in anul 2008, perioada din care pastrez si azi, primele mele fotografii cu ciclide africane.

Crescatoria Ciclide Arad a fost deschisa in data de 20.12.2012 din dorinta de a extinde acest Hobby, in scopul de a avea propria mea camera dedicata studiului acestor pesti minunati.  

 Am trecut prin diferite faze ale cresterii ciclidelor africane in special Malawi,  dar ulterior si specii de Tanganyika, care m-au fascinat.

Am vizitat numeroase crescători în Slovacia, Cehia, Ungaria și Serbia de unde am acumulat, multe informatii utile. Crescatoria Ciclide Arad are în prezent 40 de acvarii, cu un volum de aproximativ 8000 de litri.

   Sunt preocupat in permanenta, de descoperirea de noi specii si informatii despre ciclidele africane, vizitarea de noi crescatorii ,avand speranta ca in viitorul apropiat vom reusi ca si in tara noastra sa creem un puternic nucleu al pasionatilor de ciclide africane, organizarea de seminarii si expozitii pe tema ciclidelor africane si de ce nu , prima vizita a  marilor lacuri africane ,efectuata de un grup de pasionati romani .

                   Pentru tot ce am realizat pana in prezent, trebuie să-i mulțumesc familiei mele, care au fost mereu alaturi de mine, in acest frumos hobby.

20200418_125232.jpg